среда, 12 сентября 2012 г.


Разные экономики. Разные достижения
Приведу достижения двух стран, которые в новостном блоке были рядом. В разделе технологии. Ну а Вы сами делайте вывод, от уровня развития, от понимания направленности развития экономики. От гордости за достижения.




Новость первая.
У травні цього року юні авіамоделісти Центру науково-технічної творчості м. Марганцю Дніпропетровської області взяли участь у першості області з авіамодельного спорту серед школярів та етапі Кубка України «Сніжинка-2012», у червні – Всеукраїнських змаганнях учнівської молоді, у Чемпіонаті та першості України, в липні позмагалися в фіналі Кубку України.
Наприкінці літа команда Дніпропетровської області у складі Дмитра Сєдньова, Дениса Жарія і Михайла Борщевського та під керівництвом тренера, майстра спорту України Михайла Серебрякова представила нашу державу на Чемпіонаті світу з авіамодельного спорту серед юніорів в класі авіамоделей F-1-D в місті Белград (Сербія), посівши у нелегкому суперництві з командами з 17 країн світу призове ІІІ місце.
В особистому заліку кращий зі спортсменів команди Дмитро Сєдньов посів почесне шосте місце.
Участь у чемпіонаті стала можливою завдяки ініціативній підтримці директора Дніпропетровського обласного Центру науково-технічної творчості та інформаційних технологій учнівської молоді Людмили Волкової, яка віднайшла можливість фінансування поїздки команди.
Для учасників змагань була проведена цікава пізнавальна програма: екскурсія Белградом та знайомство з дивовижним Будапештом.

Новость вторая.
После того, как корпорация Apple начнет продавать iPhone пятого поколения, валовой внутренний продукт страны может вырасти на 0,25-0,5%, что равняется дополнительным 12,8 миллиардам долларов, заявил ведущий экономист крупнейшей в мире финансовой корпорации JPMorgan Майкл Фероли, пишет ТСН.
"Вычисления, в ходе которых я использовал так называемый метод контроля розничных продаж, свидетельствуют о том, что новая версия iPhone может вызвать прирост ВВП на $ 12,8 млрд в годовом исчислении. В свою очередь, это сможет компенсировать риски понижения ВВП США в IV квартале 2012 относительно текущего прогноза роста в 2%", — пояснил он.
На какие мысли всё навивает. Печальные. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий